Check-in

Budapestre jöttek az újborok!

2016. november 21. - checkinblog

Kóstoltál már pesti borbárban friss hordómintát vagy még éppen nem palackozott borkülönlegességeket? A DiVino Juniborászai 2016-os tételeikből hoztak ízelítőt - és azt kell mondani, lesz közöttük pár olyan, ami új sztárjává válhat a fővárosi éjszakának!

bor-_154.jpg

November közepén nem feltétlen kényelmes egy sétálós kóstoló, de ha nem a hidegben tartják még izgalmas is lehet. Az idei Juniboros újbor szemlének, vagyis inkább ízlelésnek, adott is egy olyan közvetlen alaphangulatot, ami az este folyamán csak oldottabb lehetett.

bor-_15.jpg

Egyik pulttól a következőig haladva lehetett rendesen megízlelni a szezon termésének legfrissebb és sok esetben legígéretesebb darabjait, miközben kedvenc borászaink sztorikkal, keletkezéstörténettel, meg pár jó tanáccsal is elláttak a 2016-os borokat illetően.

bor-_41.jpg

bor-_126.jpg

Az általános vélemény az, hogy ugyan nem volt könnyű ez az év, de van ok bizakodni, mert egy-két hordó- vagy tartályminta már most nagyon erős, pedig még az ízei sem jönnek ki rendesen. Nagyon jó dolog mintaként, tulajdonképpen egy időkapszulában megkóstolni a még fejlődő bort, mert végre kap az ember egy képet arról is, miből jön létre a végeredmény. Aztán mondjuk jövő tavasszal, vagy nyáron lesz mihez viszonyítani. A minta alapján nagyon érdemes például várni Hernyák Tomi zöldveltelinijére, vagy Kamocsay Ákos rajnai rizlingjére, de Miklós Csabi ezerjója is ott lesz a szeren.

bor-_60.jpg

bor-_88.jpg

Természetes már voltak kész borok is, Vesztergombi Csaba aznap rakta palackba a Királylányt, ami jövő hétre már tökéletes lesz, a kéthetes pinot noir rozét pedig már kell is fogyasztani, hiszen decemberig éli első virágkorát. De kész vörösbor is villogott már a színen: Geréék Márton napi újbora például elképesztően könnyű volt és bársonyos.

bor-_69.jpg

bor-_156_1.jpg

Bort talán tényleg úgy a legjobb kóstolni, ha maga a borász adja, aki nagyon tud örülni annak, ha tetszik neked, amit kínált. Nem véletlen, hogy az érdeklődés a rendezvény alatt akkora lett, hogy a DiVinóra ki kellett tenni a megtelt táblát, odabent pedig az embert beszippantották a borok a társaság és a rengeteg beszélgetés. Szerencse, hogy pár bor innen már beszerezhető, szóval keressétek Árvay Angi, Bussay Dóri, Gere Andi, Gere Zsolt, Frittmann Peti, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Jekl Flóra, Kis Tamás, Kamocsay Ákos, Dúzsi Bence, Kovács Tamás és Vesztergombi Csaba legújabb borait, érdemes!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Szöveg: Szabó Kata, Fotók: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr311986200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

praclee · http://gasztronota.blog.hu/ 2016.11.22. 19:18:18

én is ezt akartam mondani. Nagyon kevés az olyan blog, aminek igényesek a fotói! Csak így tovább!
süti beállítások módosítása