Check-in

Menj virágpiacra Londonban - akkor is, ha csak átutazol!

2016. december 12. - checkinblog

Számtalanszor jártam már Londonban, de egyszerűen nem lehet megunni. Minden egyes alkalommal fel tudok benne fedezni valami újat, és a legutóbbi kiruccanás alkalmával az egyik ilyen a Columbia Road Flower Market volt. Imádom a virágokat, így nem véletlen, hogy egy kint élő barátom épp ezt ajánlotta tökéletes vasárnap déli időtöltésnek két sör között. És milyen igaza volt!

l3-_16.jpg

A Columbia Roadon kisebb-nagyobb megszakításokkal 1869 óta rendeznek virágpiacot, ahová az árusok minden vasárnap a legjobb árut hozzák a legtutibb árakon. Nem csak virágokra kell egyébként számítani, hanem nagyjából mindenre, ami növény, hiszen az megy itt - az üvegházas termények mellett - aminek éppen szezonja van. Most éppen karácsonyfavásár történik, de beszerezhetitek itt a borsópalántát vagy az új banánfát is. A főszereplők persze a vágott és cserepes virágok, mert ezek a leglátványosabbak és ezekből is van a legtöbb. Hagyma vagy mag formájában is.

l3-_6.jpg

lonk-_366.jpg

A virágpiac a londoniak hétvégéinek szerves része, ám mióta a környék egyre felkapottabb lett és a Brick Lane is vintage piaccá változik ebben az időszakban, a turisták is szívesen felkeresik. Mert lehet, hogy nem visznek haza egy csokor virágot, vagy egy új fikuszt, de nagyszerű élmény végigsétálni a standok között és átélni az egész hangulatát.

l3-_10.jpg

lonk-_379.jpg

Az árusok csinálják a fesztivált rendesen, próbálják túlkiabálni egymást. A viccesnek ható licitálás egyébként szépen komponált, és régen bevett szokás sokszor olyan virágosok között, akik már harmadik generáció óta művelik ezt a mesterséget. Imádják a vevőket, és minél később van, annál akciósabban kínálják a még megmaradt portékát. Tanácsot azonban csak egy két specializált üzlettől érdemes kérni, az árusok leginkább ugyanis továbbadnak, a vágott virághoz értenek, de azt nem feltétlen tudják neked megmondani, hogyan nevelgesd a szobanövényt.

l3-_29.jpg

lonk-_350.jpg

A piac nyolckor indul, de akkor még bőven nincs nyitva minden stand, kilenc-fél tíz előtt nem nagyon érdemes menni. Ha pedig elhúzódott a vasárnapi szundi, nagyjából háromig van idő kiérni. Tart ez akkor is ha esik, ha fúj, vagy éppen ünnepnap van. A virágárusokat nem állíthatja meg semmi! Járjátok végig, aztán egyetek a közelben valami tuti streetfoodot és nyomás szórakozni Shoreditchba.

l3-_26.jpg

l3-_28.jpg

Londoni kiruccanásunk során a Kingston UHS-I U3 típusú, 64 GB-os microSD kártyáját használtuk fényképezésnél, ami elég jól bírta a gyűrődést. Gyorsan dolgozott és nem tett be neki a hőmérséklet ingadozása sem, ugyanakkor kellő helyet biztosított az egész napos folyamatos fotózásnak, sőt! Akciókamerákhoz és drónokhoz alakították ki, szóval egy fényképezőgépben mindenképpen atombiztos, előbbiekhez pedig ajánlott kipróbálni.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Írta: Szabó Kata, Fotók: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr4712026337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása