Check-in

A Wild Flower Bar tavaszt hozott a februári szürkeségbe

2017. február 16. - checkinblog

Tavaly is nagy siker volt, idén kicsit előrébb hozták: a Wild Flower Bar újra virágvásárt tartott Budapest szívében, hogy megsürgessék kicsit a tavaszt. Azt hiszem, hogy ez sikerült is nekik, mindent elleptek a tulipánok, muscarik, nárciszok és jácintok.

dsc-_22.jpg

A Wild Flower Bar eredetileg pop-up projektnek indult, de szerencsére hamar kiderült a Kata és Mimi számra, hogy van értelme maradni és virágüzletet csinálni a fővárosban a slow living jegyében. Ahogy a bolt neve is előrevetíti, itt nem a szokványos díszes celofánba tekert és csillámporral meghintett ugyanolyan rózsákat kapja az ember, hanem szép, egyszerű és nagyon természetes, 'vadvirágos' csokrokat. A kínálat az évszaknak megfelelően változik, nyaranta változatosabb a mezei felhozatal, a hűvösebb időszakban pedig megjelennek a melegházakban is nyíló szálak. 

dsc-_57.jpg

dsc-_50.jpg

Azért szeretek ide bejárni, mert az üzletnek kedves hangulata van, és könnyen össze tudok válogatni olyan csokrot a virágokból, ami feldobja majd a lakást. Szerencsére pont akkor nyitottak, amikor végre megértettem, miért nagyon jó dolog, ha van friss virág a városban, így gyorsan törzsvásárló lettem. A bolt azonban nem merül ki az árusításban, készítenek dekorációkat esküvőkre és más alkalmakra, tartanak workshopokat és időnként virágpiacokat is.

dsc-_10_1.jpg

dsc-_32.jpg

Utóbbiból tavaly nagy sikert aratott a tulipánpiac, amikor különleges és nagyon friss 10-20 szálas csokrokat vihetett haza bárki, egyenesen a termesztőtől. Ezt ismételték meg most, csak a tulipánok mellé érkeztek nárciszok, jácintok és muscarik is. A virágokat a makói Karol & Blase szállította újfent, akik garanciát jelentenek a minőségre. Több, mint százféle virágot termesztenek földjeiken és fóliasátraikban egy családi vállalkozás keretén belül, és olyan bimbós tulipánokat lehet kínálatukból venni, amilyet ritkán látni a boltokban.

dsc-_38.jpg

dsc-_21_1.jpg

A csokrok egy ilyen alkalmon nagyon jutányos áron kerülnek gazdáikhoz, és azért is érdemes ellátogatni a virágpiacokra, mert tényleg egyenesen a termelőtől jutnak el a vázába a virágok, melyeknél nehezebb máshogy frissebbet venni. 

dsc-_40.jpg

dsc-_15.jpg

Otthon most húsz málnaszínű tulipán teszi tavasziasabbá a nappalit, amire nagyon nagy szükség volt már ebben a két hete tartó ködös-szmogos szürkeségben. Remélem, hogy a Wild Flower Bar folytatja jó szokását és a virágpiacozás rendszeres vásár lehet - mert nem igény az van rá bőven!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Szöveg: Szabó Kata; Fotók: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr1712266514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása