Check-in

Új sztár a balatoni strandokon? A Hold utcában mutatkozott be a Pulled Ponty

2017. február 26. - checkinblog

Képzeld el a klasszik New York-i bagelt, amikor az házilag füstölt boglári ponttyal készül, majd tedd ezt az ételt egy Balaton parti bisztró asztalára. Már első gondolatra lehet belőle új sztár étel a tó mellett, első kóstolásra pedig egészen biztosak is lettünk ebben.

dsc_9534.jpg

Bezerics Dani a Belvárosi Piac Töltött Hold Gasztrovíkendjén mutatta be a hétvégén a Pulled Ponty szendvicset, amitől azt várja, hogy a Balaton kedvence lehet ezen a nyáron. Erre mondjuk minden esély meg is van, hiszen egyrészt a szendvics különleges és finom, ugyanakkor a szezonra az infrastruktúra is meglesz ahhoz, hogy elterjedjen. 

Könnyű, friss és nagyon eredeti a házilag füstölt boglári ponty hasalját, mákos "bagelt", Korosajt krémet, bébi spenótot, fokhagyma kompótot és marinált lilahagymákat felvonultató szendvics, amit azok is bírni fognak, akik nincsenek odáig a halért. Mert ebben jó a hal, nincs mese. Ízes és szétomlik, a többi hozzávaló pedig csak ad még a hatáshoz. Bezerics - aki idén otthagyja a KisHableányt, hogy más bizniszekre koncentráljon - az szeretné, ha az emberek felfigyelnének a szendvicsre és új alternatívát jelenthetne a megszokott hekk mellett. Nem titkolt célja az sem, hogy ezzel a hazai halfajtákra és az újító strandételekre helyezze a hangsúlyt.

dsc_9521.jpg

dsc_9523.jpg

dsc_9531.jpg

A szendvics a Hold utca után a keszthelyi Palettában lesz kapható március 15-től. Következő felbukkanási helye pedig boglári Paletta április 1-től. Itt viszont nem áll meg a térhódítása, mert Dani április 29-én nyitja első büféjét Pavilon néven ( a Keszthelyi Yacht Kikötőben), ahol természetesen főszerepet szán neki. A tervek szerint a Balaton több pontján fogja felütni a fejét mind a Pavilon, mind pedig a Pulled Ponty a következő években. Alig várjuk!

(A képeken a szendvics nem bagelben látható, mert a Gasztrovíkend utolsó napjára megfogyatkoztak a készletek, de a Balaton partján azzal fogyaszthatjátok majd a szendvicset)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Szöveg: Szabó Kata; Fotó: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr8512296387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magentax 2017.02.27. 14:31:48

A bagel nem lyukas középen?
Ez a szendvics, itt a képeken, pont olyan teljes kiőrlésű magos császárzsemlének néz ki, mint amit a Sparban is lehet kapni.

checkinblog 2017.02.27. 15:16:27

@Magentax: Szie, de pontosan, csak utolsó napra megfogyatkoztak a készletek. Kóstoltuk bagellel is, szuper volt!

Magentax 2017.02.27. 15:27:54

@checkinblog: Köszi a választ.
Azért bagellel szívesebben kóstolnám meg. :)

romanista (törölt) 2017.02.27. 15:32:31

Ponty? A fapados gagyi hal. Felejtős.
Bírom, amikor ilyen ponty izéket, meg rántott húst (lásd Westend) és hasonló magyaros gagyi ételeket akarnak eladni mint vmi gourmet kaja.
A Trabant mindig is Trabant marad, hiába "tuningolják" fel, attól még nem lesz belőle prémium autó...

checkinblog 2017.02.27. 15:37:20

@romanista: Szerintünk előbb kóstold meg :) És utána jöhet a vélemény!

Gazz 2017.02.27. 15:56:52

Az iszapízűnek tartott hazai halak - busa, ponty - hihetetlenül finomak füstölve.

Gazz 2017.02.27. 15:58:05

@romanista: Nem sokat értesz a halakhoz. A ponty íze rendkívül függ a tenyésztési körülményektől.
A balatoni pld. egész más kategória, mint amit a piacon vett pontytól megszokhattál.

GöTi 2017.02.27. 17:51:27

@Gazz:
Balatoni? Az állatkínzó horgászok javára a halászatot betiltották, a horgász meg nem adhatja el a megkínzott, kifogott halát. Honnan jön akkor balatoni hal?

Gazz 2017.02.28. 10:36:10

@GöTi: Ne légy már ennyire naív.
süti beállítások módosítása