Képzeld el a klasszik New York-i bagelt, amikor az házilag füstölt boglári ponttyal készül, majd tedd ezt az ételt egy Balaton parti bisztró asztalára. Már első gondolatra lehet belőle új sztár étel a tó mellett, első kóstolásra pedig egészen biztosak is lettünk ebben.
Bezerics Dani a Belvárosi Piac Töltött Hold Gasztrovíkendjén mutatta be a hétvégén a Pulled Ponty szendvicset, amitől azt várja, hogy a Balaton kedvence lehet ezen a nyáron. Erre mondjuk minden esély meg is van, hiszen egyrészt a szendvics különleges és finom, ugyanakkor a szezonra az infrastruktúra is meglesz ahhoz, hogy elterjedjen.
Könnyű, friss és nagyon eredeti a házilag füstölt boglári ponty hasalját, mákos "bagelt", Korosajt krémet, bébi spenótot, fokhagyma kompótot és marinált lilahagymákat felvonultató szendvics, amit azok is bírni fognak, akik nincsenek odáig a halért. Mert ebben jó a hal, nincs mese. Ízes és szétomlik, a többi hozzávaló pedig csak ad még a hatáshoz. Bezerics - aki idén otthagyja a KisHableányt, hogy más bizniszekre koncentráljon - az szeretné, ha az emberek felfigyelnének a szendvicsre és új alternatívát jelenthetne a megszokott hekk mellett. Nem titkolt célja az sem, hogy ezzel a hazai halfajtákra és az újító strandételekre helyezze a hangsúlyt.
A szendvics a Hold utca után a keszthelyi Palettában lesz kapható március 15-től. Következő felbukkanási helye pedig boglári Paletta április 1-től. Itt viszont nem áll meg a térhódítása, mert Dani április 29-én nyitja első büféjét Pavilon néven ( a Keszthelyi Yacht Kikötőben), ahol természetesen főszerepet szán neki. A tervek szerint a Balaton több pontján fogja felütni a fejét mind a Pavilon, mind pedig a Pulled Ponty a következő években. Alig várjuk!
(A képeken a szendvics nem bagelben látható, mert a Gasztrovíkend utolsó napjára megfogyatkoztak a készletek, de a Balaton partján azzal fogyaszthatjátok majd a szendvicset)
Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!
Szöveg: Szabó Kata; Fotó: Horpáczi Dávid