Ezért lehet Prágát nagyon szeretni

2017. július 09. - checkinblog

Fura lehet, mert alapvetően sokat utazok, de Prágába mégsem jutottam el - egészen mostanáig. Pedig nem csak közel van, de rengetegen olyan történetet is hallottam róla az ismerősöktől, amik eléggé vonzóvá tették. Most végre egy konferencia elvitt oda, vonatra pattantunk és 4 sűrű napban felfedeztük a várost. Azt kell mondjam, azonnal beleszerettem, el is mesélem, miért!

prg-_94.png

Tovább

Etyek várjá', nyáron is megyek!

Az Etyeki Piknik, legyen az év bármely szakában, már egy bejáratott és bevált dolog. Egy-egy ilyen alkalommal a pesti borimádók szépen kiköltöznek a szőlők alá, hogy újabb és újabb borokat kóstoljanak - aztán poharas tájképekkel árasszák el az Instagramot. Megnéztük az idei nyári etapot és jól végigkóstoltuk, meg jártuk a pincesort.

_dsc0806.jpg

Tovább

Kevés jobb dolog történhet Újpesttel a nyáron: itt a Kabin!

A Fellinit sokan ismerjük és szeretjük, ahogy jelen formájában a Római partot is a rengeteg kiülős hellyel és az utánozhatatlan hangulattal. Ám az újpesti oldalon eddig nem sok lehetőségünk volt hasonlóan hesszelni...eddig! Mert végre megnyitott a Kabin, aminek ráadásul a Fellinihez is van némi köze.

p6052463.jpg

Tovább

Mosolygós tésztaműhely Kereki Noémivel

A Pancs-gasztroplacc egyik nagy előnye, hogy sokféle, a gasztronómiához kötődő workshopnak is otthon ad hétről-hétre. Egy ilyen alkalom keretében leshettünk bele abba, hogyan vezeti be az érdeklődőket Kereki Noémi a durumtészta készítésének rejtelmeibe. Annyit elárulhatok előre, hogy teljes szívvel dolgozik, lelkesedése pedig könnyen átragad mindenkire!

teszta-_45.jpg

Tovább

Boros szezonnyitó: rozéval és pezsgővel frissült a Liget

Elég nagy rajongója vagyok a szabadtéri borfesztiváloknak, így már alig vártam, hogy idén is elinduljon a szezon és a Rosalia rózsaszínnel meg buborékokkal borítsa be a Városligetet. Érkeztek a klasszikus rozéikról híres pincészetek, az újoncok, a pezsgők és habzók, no meg a rengeteg koccintás! Körbejártuk (sokszor) és fotókkal is megmutatjuk, milyen volt.

dsc-_5_1.jpg

Tovább

Étel, ital, lovi! - Food Truck Show ötödször

Szeretem az utcai kajákat, azt pedig még jobban, ha egy helyre gyűjtenek belőlük össze annyit, hogy választani is nehéz legyen a kínálatból. A Food Truck Show-n idén már ötödször hívták egybe a mozgó ételárusok legjavát, hogy teli tömjék a budapestiek bendőjét. A Kincsem parkban pedig azért közben a lovin is lehetett nagyokat bukni, vagy még több pénzt gyűjteni kajára.

dsc_4209.jpg

Tovább

Ismerd meg a termelőt: innen érkeznek Pestre a legszebb tulipánok!

Aki szereti otthon a friss virágokat, és rendszeres vásárol belőlük, egy idő után kitapasztalja, hogy merre érdemes keresgélni. Nagyon nem mindegy, hogy egy virágüzlet honnan szerzi be az árut, ezért én ennek is szeretek utánanézni. Azt pedig már régóta tudom, hogy ha valahol Karol & Blase virágok vannak, abban nem fogok csalódni. A makói családi manufaktúra ugyanis garancia a frissességre és a minőségre. Kardos Alíz, a kertészet 'ügyeletes ötletgazdája', marketingese és beszerzési-értékesítései felelőse mesélt arról, hogyan is dolgoznak. Szerencsére pár apróságot arról is elárult, hogyan tarthatjuk minél tovább frissen csodás tulipánjaikat!

img_6341.JPG

Tovább

Virágba borult az Anker't - Kiskertpiacon jártunk

Már a második kiskertpiacra ugrottunk be a hétvégén, ezért úgy éreztem, ideje elmesélni, milyen is ez a kedves és nagyon virágos rendezvény az Anker'tben. Nem fogok kertelni (ha-ha), én nagyon bírom, mert virágrajongóként nyilván volt mivel megfognia, de nem csak ezért érdemes elnézni a következőre április 9-én!

dsc_4968.jpg

Tovább

Vegán közösségi piac - nem csak vegánoknak

Végre volt egy olyan vasárnap, amikor el tudtunk látogatni az aktuális Vegan Sunday Marketre, ami mostanra egy sikeres rendezvénysorozat az Anker't falai között. A legutóbbi piacot az tette különlegessé, hogy Steiner Kristóf is tevékenyen részt vett benne, workshopokat tartott és kerekasztal beszélgetésben is megszólalt. Benéztünk, kóstoltunk és fotóztunk!

dsc_1729.jpg

Tovább

A sarki fény nyomában Izlandon

Eddig csak nyáron voltam Izlandon, idén azonban március legelején sikerült megejteni egy túrát - amiben egy olyan szándék is nagy szerepet játszott, hogy végre láthassuk a sarki fényt. Azt kell mondjam, elképesztő szerencsénk volt, mert a jelenség nem rejtőzött felhők mögé, hanem egész utunkat végigkísérte.

dsc-_10_1_1.jpg

Tovább

Új sztár a balatoni strandokon? A Hold utcában mutatkozott be a Pulled Ponty

Képzeld el a klasszik New York-i bagelt, amikor az házilag füstölt boglári ponttyal készül, majd tedd ezt az ételt egy Balaton parti bisztró asztalára. Már első gondolatra lehet belőle új sztár étel a tó mellett, első kóstolásra pedig egészen biztosak is lettünk ebben.

dsc_9534.jpg

Tovább

A Wild Flower Bar tavaszt hozott a februári szürkeségbe

Tavaly is nagy siker volt, idén kicsit előrébb hozták: a Wild Flower Bar újra virágvásárt tartott Budapest szívében, hogy megsürgessék kicsit a tavaszt. Azt hiszem, hogy ez sikerült is nekik, mindent elleptek a tulipánok, muscarik, nárciszok és jácintok.

dsc-_22.jpg

Tovább