Elég jó lesz a 2017-es évjárat! - Újbor nagykóstolón jártunk

2017. november 19. - checkinblog

Minden évben izgatottan várjuk, hogy belekóstolhassunk abba, milyen is lesz az aktuális évjárat. A Juniborászok a DiVino Gozsduban gyűltek össze a héten, hogy megmutassák a lehető legfrissebb tételeiket, mi pedig felállíthassuk személes toplistáinkat az újborokból.

dsc_7618.jpg

Tovább

Ennyire cuki a Budapesten született újabb kiselefánt

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik sztárcsemetéje, Asha kistesót kapott: szerda hajnalban ugyanis megszületett az elefántmama, Angele újabb borja. Az éppen három napos csöppséget ma a sajtónak is bemutatták - ott voltunk és képeken most nektek is megmutatjuk!

dsc_7120.jpg

Tovább

Bergen: ahol megtanulod, mi az a 'slow traveling'

Manapság elég népszerű mindent lassan csinálni, a slow life mozgalom ugyanis szinte az élet inden területén alkalmazható, és menő is lett alkalmazni. Nem feltétlen azt jelenti ez, hogy mindent csigalassan csináljunk, hanem inkább úgy kell felfogni ezt az életformát, hogy ne aggódjunk feleslegesen, hagyjunk magunknak időt a dolgokra és arra is, hogy kiélvezzünk minden pillanatot. Elképesztően nyugodtan. A felfogást utazás során is bevezethetjük, egy olyan nagyszerű város pedig, mint Bergen, kiválóan alkalmas arra, hogy megtanítson rá minket!

dfc-_25.jpg

Tovább

Kérsz egy gyomrost? Egyél pacalt Nápolyban!

Ha Nápolyról van szó, akkor mindig a pizzára gondolunk, pedig nem csak ezt az ételt kell itt megkóstolni. Ott van például a csodás babá, millióféle tészta és a pacal is. Bizony, a pacal, ami egyáltalán nem kizárólagosan magyar specialitás. A franciák, spanyolok vagy sok ázsiai nemzet mellet az olaszok is imádják. Sőt, az olaszok nagyon kreatívan állnak hozzá, minden részét használják és nagyon változatosan fogyasztják. Az alapanyagot specializált hentesektől szerzik be, a kész ételt pedig egyedi éttermekben és büfékben is befalják. De hogyan is néz ki egy tripperia?

sn-_41.jpg

Tovább

Nápolyi kötelező: a spanyol negyed és a történelmi belváros szűk utcái

Nápoly egy fantasztikus város, amit szerencsére egyre többen fedeznek fel maguknak, még, ha az utóbbi években elég rossz is volt a sajtója. Van itt izgalom és szépség bőven, és vannak bizony olyan részek, amiket muszáj bebarangolni, ha arra jártok. Ilyen a spanyol negyed és a szűkebb értelemben vett történelmi belváros, a maga imádnivaló káoszával és apró utcáival. Mert amíg ezeket nem ismeritek, addig Nápoly sem lesz a barátotok igazán!

sn-_22_1.jpg

Tovább

Izgalmas boros jégkrémekkel hűthetjük magunkat a nyáron

A világ legegyszerűbb hűsítőjét, az ice pop megoldást mindenki ismeri és szereti - rengeteg variációja lehetséges, ráadásul természetes anyagokból, egészségesen, akár vegán formában is elkészíthető. Nem is véletlen, hogy elég menő mostanság! Annyira, hogy az Anjua mellé a DiVino is beszállt, hogy a klasszik jégkrémet borral turbózza fel. Ebből az együttműködésből pedig elég jó ice popok születtek!

dsc_1629.jpg

Tovább

Ezért lehet Prágát nagyon szeretni

Fura lehet, mert alapvetően sokat utazok, de Prágába mégsem jutottam el - egészen mostanáig. Pedig nem csak közel van, de rengetegen olyan történetet is hallottam róla az ismerősöktől, amik eléggé vonzóvá tették. Most végre egy konferencia elvitt oda, vonatra pattantunk és 4 sűrű napban felfedeztük a várost. Azt kell mondjam, azonnal beleszerettem, el is mesélem, miért!

prg-_94.png

Tovább

Etyek várjá', nyáron is megyek!

Az Etyeki Piknik, legyen az év bármely szakában, már egy bejáratott és bevált dolog. Egy-egy ilyen alkalommal a pesti borimádók szépen kiköltöznek a szőlők alá, hogy újabb és újabb borokat kóstoljanak - aztán poharas tájképekkel árasszák el az Instagramot. Megnéztük az idei nyári etapot és jól végigkóstoltuk, meg jártuk a pincesort.

_dsc0806.jpg

Tovább

Kevés jobb dolog történhet Újpesttel a nyáron: itt a Kabin!

A Fellinit sokan ismerjük és szeretjük, ahogy jelen formájában a Római partot is a rengeteg kiülős hellyel és az utánozhatatlan hangulattal. Ám az újpesti oldalon eddig nem sok lehetőségünk volt hasonlóan hesszelni...eddig! Mert végre megnyitott a Kabin, aminek ráadásul a Fellinihez is van némi köze.

p6052463.jpg

Tovább

Mosolygós tésztaműhely Kereki Noémivel

A Pancs-gasztroplacc egyik nagy előnye, hogy sokféle, a gasztronómiához kötődő workshopnak is otthon ad hétről-hétre. Egy ilyen alkalom keretében leshettünk bele abba, hogyan vezeti be az érdeklődőket Kereki Noémi a durumtészta készítésének rejtelmeibe. Annyit elárulhatok előre, hogy teljes szívvel dolgozik, lelkesedése pedig könnyen átragad mindenkire!

teszta-_45.jpg

Tovább

Boros szezonnyitó: rozéval és pezsgővel frissült a Liget

Elég nagy rajongója vagyok a szabadtéri borfesztiváloknak, így már alig vártam, hogy idén is elinduljon a szezon és a Rosalia rózsaszínnel meg buborékokkal borítsa be a Városligetet. Érkeztek a klasszikus rozéikról híres pincészetek, az újoncok, a pezsgők és habzók, no meg a rengeteg koccintás! Körbejártuk (sokszor) és fotókkal is megmutatjuk, milyen volt.

dsc-_5_1.jpg

Tovább

Étel, ital, lovi! - Food Truck Show ötödször

Szeretem az utcai kajákat, azt pedig még jobban, ha egy helyre gyűjtenek belőlük össze annyit, hogy választani is nehéz legyen a kínálatból. A Food Truck Show-n idén már ötödször hívták egybe a mozgó ételárusok legjavát, hogy teli tömjék a budapestiek bendőjét. A Kincsem parkban pedig azért közben a lovin is lehetett nagyokat bukni, vagy még több pénzt gyűjteni kajára.

dsc_4209.jpg

Tovább