Check-in

Újra a fiatal borászoké a Szent István tér

2016. augusztus 26. - checkinblog

Idén már negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Junibor Borünnepet, ismét elég menő díszletek előtt, a Szent István téren. A sétálva kóstoltató borfesztivál 32 borásszal és több, mint százféle tétellel várja a borszakértőket és a kíváncsiakat egyaránt augusztus 25-28. között. És mire lehet számítani ezen a hétvégén? Megnéztük!

5.jpg

Tavaly szerettem bele igazán a Junibor Borünnepbe, amivel kapcsolatban máig tartom, hogy a legközvetlenebb borfesztiválok egyike a fővárosban. Itt ugyanis tényleg az a lényeg, hogy az érdeklődők ne csak egyik decit kérjék ki a másik után, hanem beszélgessenek is a borokról - és tegyék ezt leginkább magukkal a borászokkal. Olyan borászokkal, akik mind a Fiatal Borászok Egyesületének 40 év alatti tagjai,és szerencsére szeretnek is mesélni a termékeikről.

A Junibort az egyesület és a DiVino szervezi, ezért nem véletlen, hogy olyan programokkal próbálják közelebb hozni a termelőket a közönséghez, mint a fesztivál minden napján 19:00-21:00 között tartott Fogadóóra, amikor a szokásosnál is több borész lelhető fel a téren. Vagy a szombaton 16:00-19:00 között esedékes Kedvencek kóstolója, amikor borászaink ritka favoritjait is megízlelhetik a borimádók.

4.jpg

1.jpg

Persze, ahogy az elején mondtam, a kiemelt eseményektől függetlenül is érdemes és kell is érdeklődni a kinézett borokról, akkor találja meg az ember a számára legmegfelelőbbet - nyilván a jól bevált kedvencek mellett. A 32 borász italválasztékában pedig könnyű elveszni, nálam idén például abszolút favorit Hernyák Tomi Zöldveltelínije, de Miklós Csabi vagy Bolyki Jani klasszikusaira is érdemes benevezni. És ne féljen senki újdonságokat kipróbálni! Természetes, hogy az ismerősen csengő nevek pultjainál tobzódnak inkább az emberek, de ez egy borfesztivál, ami tökéletes helyszín az új ízek és borászatok megismerésére.

6_1.jpg

3.jpg

A szervezés idén is nagyon rendben van, kellő mennyiségű váltóponton szerezhetjük be a 800 forintos poharunkat és a borokra vagy ételre váltható kuponokat. Igen, a kupont ételt is ér, hiszen ha többféle bort kóstolunk, nem árt, ha lecsúszik közben pár finom falat. Most a Steamboo vagy a Zing burgerei között lehet válogatni, de vannak sajtok, chipsek és más jóságok is a téren.

A helyszín nyilván magáért beszél, ahová az emberek szeretnek kiöltözni és poharukat büszkén szorongatva sétálgatni a standok között. No meg fotózni, szelfizni, és mindent megosztani másokkal - közvetlen a térről, amiből az esemény csak profitál. Ha pedig vége itt éjfélkor a mókának, belevethetjük magunkat a pesti éjszakába, mert innen igazán nem nehéz tovább menni.

2.jpg

Az első nap után tehát csak ajánlani lehet a negyedik Junibor Ünnepet, ami augusztus 28-án éjfélig még vár mindenkit, aki csak egy kicsit is szereti a borokat, az újdonságokat és a nagy beszélgetéseket. Részletes programot, résztvevőket és egyéb infókat itt találtok, már csak el kell indulni!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Fotók: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr9011652802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loading 2016.08.26. 16:39:12

Az ötlet jó. kivitelezés, az ....
Annyi borhoz keveset értő, ellenben mosolytervezésre (egy-két esetben szájsebészre) érett fiatalt nem láttam, mint tegnap a pultok mögött.
A fél dl nincs, csak egész és a kötelező pohárvásárlás elriaszt.
A kuponos rendszer szintúgy kezd maradi lenni.
süti beállítások módosítása