Check-in

Így ünnepelt Asha, a Fővárosi Állat- és Növénykert már nem is olyan kicsi elefántja

2017. február 14. - checkinblog

Kedden délben köszöntötték fel Ashát, a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2013-ban született elefántborjút, aki épp Bálint-napján töltötte be negyedik életévét. Az ünnepelt – ahogyan az egy születésnaphoz illik – tortát és egy új játékot is kapott. Tortáját természetesen azonnal el is pusztította. Szó szerint.

dsc-_13.jpg

A különleges, kifejezetten az elefántok szája íze szerint készült torta alapját azok a tortalapok alkották, amelyeket a galgahévízi Telek Pékség pékjei sütöttek zabból, korpából és lisztből. A tortalapok közé a gondozók réti széna rétegeket helyeztek, úgyhogy a széna alkotta a torta „krémjét”. A díszítés szintén ehető volt, banánból, almából, narancsból és sárgarépából készült. Emellett még egy egész zsáknyi földimogyorót is elhintettek a gondozók az emeletes finomság felszínén. Az ehető műalkotás tetejére pedig egy kenyértésztából készült 4-as szám került – ezt szintén a galgahévízi pékek remekelték. A tortából természetesen nemcsak Ashának, hanem az anyjának, Angele-nek is jutott.

dsc-_3.jpg

dsc-_8.jpg

A torta mellett a gondozók egy új játékkal is meglepték az ünnepeltet. A gumiabroncsokból összerakott, kiselefántot formázó játékszert kifejezetten úgy készítették el, hogy kellően masszív, „elefántbiztos” legyen. Az új játékot egyébként nemcsak Asha, hanem Angele is kipróbálta.

dsc-_10.jpg

dsc-_14.jpg

A köszöntéssel egy időben hozta nyilvánosságra az Állatkert, hogy Ashának még az idei évben kistestvére fog születni. Ismét vemhes ugyanis Angele. A Fővárosi Állat- és Növénykert másfél évszázados története során eddig összesen hat alkalommal sikerült az ázsiai elefántok eredményes szaporítása.

dsc-_26.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Fotók: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr8912262010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása