Check-in

Étel, ital, lovi! - Food Truck Show ötödször

2017. május 07. - checkinblog

Szeretem az utcai kajákat, azt pedig még jobban, ha egy helyre gyűjtenek belőlük össze annyit, hogy választani is nehéz legyen a kínálatból. A Food Truck Show-n idén már ötödször hívták egybe a mozgó ételárusok legjavát, hogy teli tömjék a budapestiek bendőjét. A Kincsem parkban pedig azért közben a lovin is lehetett nagyokat bukni, vagy még több pénzt gyűjteni kajára.

dsc_4209.jpg

Szerencsére az emberek kedvét az időnként rendesen eleredő eső sem vette el attól, hogy a hétvégén kilátogassanak a Kincsem parkba. A helyszín bevált, ezért az ötödik budapesti Food Truck Show-n is a futamok mellett parkolhattak a guruló vendéglátó egységek, megpakolva csodás szószoktól, szafttól és gyakran zsírtól csöpögő finomságokkal.

dsc_4450.jpg

dsc_4382.jpg

Mert a street foodban az a legjobb, hogy igen, csöpög, de senkit nem érdekel. Mindenki két kézzel lapátolja befele és hajlamos olyan dolgokat is kipróbálni egy ilyen rendezvényen, amiket nem biztos, hogy egyébként megkóstolna. Ezért jó egyébként a helyszín, mert a lovi közönsége is találkozik izgalmas fogásokkal például a perecen kívül, a street food rajongók pedig belecsöppenhetnek a lóversenyek világába. Utóbbiak nyilván többet buknak laikusként egy-egy téten, de annyi baj legyen, le lehet öblíteni valami jóféle kézműves sörrel.

dsc_4266.jpg

dsc_4459.jpg

Ha már a sörről beszélünk, abból is volt választék szépen a Legenda vagy a Hopaholic egységeinél, és Aperolban sem szűkölködtünk, de a főszerepet mégis az ételek kapták. Elképesztő füstölő és sütőberendezések sorakoztak a kocsik mögött a Szegyház vagy akár a Zabáljcsak standjainál, miközben zseniális szerb kaják sültek a PolaPola mozgó éttermében. De aki épp orosz, vegán, szuper édes vagy nagyon mártogatós ételt akart, az is megtalálta a számítását. Fogadás előtt a Kanálgép és a Séf Keréken kocsijánál csillapítottuk az éhségünket. Előbbinél nagyon adta a mexikói húsgolyó, utóbbinál pedig a Trafik burger hozott meglepetést (és egy közönségdíjat is a standnak).

dsc_4352.jpg

dsc_4252.jpg

A Food Truck Show hozta most is a kellő hangulatot, amire a lovi csak rátett egy lapáttal. Két húsgolyó között ugyanis simán képes az ember vérbeli lovissá válni úgy, hogy kiabálja a megtett ló nevét, mintha nem lenne holnap. És teljesen egyet tudok érteni azokkal a kommentelőkkel a Facebook eseménynél, akik akár minden hétvégén el tudnák ezt viselni. Mert bizony simán el is lehetne!

dsc_4414.jpg

dsc_4431.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Fotó: Horpáczi Dávid; Szöveg: Szabó Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr1112488445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása