Check-in

Elég jó lesz a 2017-es évjárat! - Újbor nagykóstolón jártunk

2017. november 19. - checkinblog

Minden évben izgatottan várjuk, hogy belekóstolhassunk abba, milyen is lesz az aktuális évjárat. A Juniborászok a DiVino Gozsduban gyűltek össze a héten, hogy megmutassák a lehető legfrissebb tételeiket, mi pedig felállíthassuk személes toplistáinkat az újborokból.

dsc_7618.jpg

Tovább

Ennyire cuki a Budapesten született újabb kiselefánt

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik sztárcsemetéje, Asha kistesót kapott: szerda hajnalban ugyanis megszületett az elefántmama, Angele újabb borja. Az éppen három napos csöppséget ma a sajtónak is bemutatták - ott voltunk és képeken most nektek is megmutatjuk!

dsc_7120.jpg

Tovább

Bergen: ahol megtanulod, mi az a 'slow traveling'

Manapság elég népszerű mindent lassan csinálni, a slow life mozgalom ugyanis szinte az élet inden területén alkalmazható, és menő is lett alkalmazni. Nem feltétlen azt jelenti ez, hogy mindent csigalassan csináljunk, hanem inkább úgy kell felfogni ezt az életformát, hogy ne aggódjunk feleslegesen, hagyjunk magunknak időt a dolgokra és arra is, hogy kiélvezzünk minden pillanatot. Elképesztően nyugodtan. A felfogást utazás során is bevezethetjük, egy olyan nagyszerű város pedig, mint Bergen, kiválóan alkalmas arra, hogy megtanítson rá minket!

dfc-_25.jpg

Tovább

Kérsz egy gyomrost? Egyél pacalt Nápolyban!

Ha Nápolyról van szó, akkor mindig a pizzára gondolunk, pedig nem csak ezt az ételt kell itt megkóstolni. Ott van például a csodás babá, millióféle tészta és a pacal is. Bizony, a pacal, ami egyáltalán nem kizárólagosan magyar specialitás. A franciák, spanyolok vagy sok ázsiai nemzet mellet az olaszok is imádják. Sőt, az olaszok nagyon kreatívan állnak hozzá, minden részét használják és nagyon változatosan fogyasztják. Az alapanyagot specializált hentesektől szerzik be, a kész ételt pedig egyedi éttermekben és büfékben is befalják. De hogyan is néz ki egy tripperia?

sn-_41.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása