Check-in

Ennyire cuki a Budapesten született újabb kiselefánt

2017. november 10. - checkinblog

A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik sztárcsemetéje, Asha kistesót kapott: szerda hajnalban ugyanis megszületett az elefántmama, Angele újabb borja. Az éppen három napos csöppséget ma a sajtónak is bemutatták - ott voltunk és képeken most nektek is megmutatjuk!

dsc_7120.jpg

Az állatkert nőstényelefántjának második borja egészen pontosan szerda hajnalban, 3 óra 54 perckor jött a világra és szerencsére nagyon hamar lábra állt. Az elefántházat a gondozók elzárták a nagyközönség előtt, hogy ott a kicsit és az anyuka teljes nyugalomban lehessen. Ezután már csak arra kellett várni, hogy a bébi elkezdjen enni. Utóbbi kritikus pont, Ashának ez sokáig nem jött össze, nem találta a mamája emlőjét (mint utóbb kiderült, azért, mert egy ajtókilincset nézett a tejforrásnak). A kiselefánt születésénél egyébként Asha is jelen volt, hiszen ez felel meg a természetes állapotoknak, ráadásul ő is nőstény, így megfigyelhette, hogyan is kell egy újszülött borjat gondozni.

Az új jövevény kisfiú, nevet majd a közönség szavazhat neki előre megadott variációkból. Mivel a pici és az anyuka is jól van, a hétvégétől már a látogatók is találkozhatnak velük, naponta 10 és 14 óra között az Elefántházban. A kiselefántot egyébként nagyon édesen kísérgeti a testvére és anyukája, amiről hoztunk nektek képeket is - érdemes elmenni az állatkertbe, ahol egyébként is nagyon szeretünk sokat időzni.

dsc_6848.jpg

dsc_6882.jpg

dsc_6923.jpg

dsc_7015.jpg

dsc_7062.jpg

dsc_7145.jpg

 Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Szöveg: Szabó Kata, Fotó: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr7713229937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2017.11.10. 17:56:25

Napi cukiság és tényleg aranyos a kicsi ormányos! :)

2017.11.10. 18:21:51

Nem vagyok kifejezetten bulvár hír fogyasztó...
De ennek őszintén és és teljes szívből tudtam tudtam örülni !!!

Remélem Angele nem fogja szexuális zaklatással vádolni a kedves papát! :)
Lesz itt vmi stikli, mert a papáról egy szó sem hangzik el a cikkben !?! Miért ???
Vagy "in vitro" a kicsi ??? Erről miért nem lehet tudni ???

Amint lehetőségünk lesz, megyünk és üdvözöljük a "csöppséget".
A mama és a nővérke sok kellemes és megható percet okozott az utóbbi években a kicsi kacsaládnak... Szomorú őket így, bezárva látni, de tudjuk hogy, ők legalább biztonságban vannak az emberiség valóban kiirtandó részétől !
Én kérek elnézést !

checkinblog 2017.11.10. 18:27:20

@mentolos lecsó: Angele 2001. november 5-én született a franciaországi Les Mathes közelében található La Palmyre Állatkertben, ahonnan 2010. szeptember 29-én érkezett Budapestre. Assam, az apa egy évvel idősebb: 2000. október 7-én látta meg a napvilágot a Chesteri Állatkertben. Chesterből 2004. augusztus 18-án a belgiumi Ieper (Ypres) város állatparkjába (Bellewaerde Park) költözött, onnan pedig 2009. október 28-án került a magyar főváros állatkertjébe. Angele és Assam nászából már korábban is született egy elefántborjú: a 2013. február 14-én világra jött Asha, aki jelenleg is a városligeti intézmény lakója.
süti beállítások módosítása