A Pancs-gasztroplacc egyik nagy előnye, hogy sokféle, a gasztronómiához kötődő workshopnak is otthon ad hétről-hétre. Egy ilyen alkalom keretében leshettünk bele abba, hogyan vezeti be az érdeklődőket Kereki Noémi a durumtészta készítésének rejtelmeibe. Annyit elárulhatok előre, hogy teljes szívvel dolgozik, lelkesedése pedig könnyen átragad mindenkire!

Kereki Noémit a Tésztaműhely vagy a Gyerekcipőben a konyhában könyvek révén ismerhetik azok, akik szeretnek otthon főzni és leginkább a tésztaételekért vannak odáig. Utóbbi ugyanis Noémi specialitása, a házi tésztakészítés, aminek kapcsán workshopokon is átadja azt a tudást, amit az utóbbi években összegyűjtött. Durumtésztás és tojásos etapok is vannak, mi az előbbit próbáltuk ki.

Azokat a műhelymunkákat szeretem igazán, amiken nagyon érződik, hogy az előadó tényleg szívvel-lélekkel készül rájuk. Noémi kedves kezdő csomaggal és apró ajándékokkal várt minket és már előző nap elkészítette azokat a zöldségpüréket, melyeket a színes tészták készítéséhez használtunk. Minden szépen ki volt porciózva, minden eszköz karnyújtásnyira, így csak az utasításokra kellett figyelni és kezdődhetett a tésztagyúrás.


Ezt a workshopot bátran merem ajánlani egészen kezdőknek is, ami nem azt jelenti, hogy egy kicsit profibb tésztás arcnak ne lenne benne újdonság. Utóbbiak inkább a formázástechnológia vagy a színezés terén nyerhetnek tapasztalatot. Aki pedig még sosem próbálkozott az otthoni tésztakészítéssel, előbb a gyúrással fog megbirkózni, majd az aprólékos nyújtással.


Tésztázni leginkább türelemjáték, és ezért már értem, miért 3 óra egy-egy ilyen workshop. Mondjuk gyorsan eltelik, főleg a különféle formázásokkal, ami a legélvezetesebb része az egésznek. Noémi végig figyel a résztvevőkre, bárkinek segíteni kell, azonnal ott van és nem hagyja, hogy ügyetlenkedés miatt elunjuk a feladatokat. Inkább még kétszer megmutatja, mit és hogyan is kell csinálni. A végeredmény pedig? Több adag friss tészta, amit a saját kezünkkel készítettünk, és amit erre előkészített dobozokban haza is vihettünk.


Noémi már a foglalkozás végén megvendégelt minket egy finom tésztaétellel, de a legjobb dolog mégis az volt, hogy másnap olyan alapanyagból ehettem a sajtostésztát, amit én készítettem. Tényleg szuper élmény, figyeljétek a Tésztaműhely Facebook oldalát az újabb workshop időpontokért!
Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!
Fotó: Horpáczi Dávid; Szöveg: Szabó Kata