Check-in

Ez Buda legkedvesebb karácsonyi vására

2017. december 11. - checkinblog

A nagy és klasszikus karácsonyi vásároknak megvan a maga ünnepélyes hangulata, de ezeket sem szeretheti mindenki - szóval néha érdemes új és izgalmas helyszínek után kutatni a városban advent idején. A Czakó Kert portáján december elején indult útjára Buda nagyon új és nagyon apró karácsonyi vására péntekenként, ami gyorsan sokak kedvence lett.

dsc_1389.jpg

Egy karácsonyi vásár lehet olyan, mint amit Bécsben vagy éppen a Vörösmarty téren megszoktunk - nagy, nyüzsgő, néhol giccses és néhol zsúfolt. És lehet olyan is, mint amit a Czakó Kert indított el idén Budán: közvetlen, kedves és apró, mint egy vidéki piac. Persze attól még, hogy kicsi, van itt minden, ami egy igazi adventi vásárhoz kell. Kapni forralt bort, sört és almát is, kézműves ajándékokat, díszeket, mézet és az ünnepi vacsorákhoz elengedhetetlen alapanyagokat. Mindezt pedig a legtöbb esetben közvetlen a termelőtől, amit egy nagyobb volumentű kirakodás esetében már nem gyakran lehet elmondani.

dsc_1383.jpg

dsc_1414.jpg

dsc_1402.jpg

Pont ez adja meg az egyedi és személyes hangvételét az egésznek, ami lehetővé teszi, hogy a vevők kipróbálhassák megkóstolhassák a termékeket és beszélgessenek is róluk az árusokkal. Amikor pedig a vásározással végzett a látogató, nyugodtan időzhet még a kertben forralt borokkal, vagy betérhet a Czakó bisztrójába is egy vacsorára, egy nagy baráti beszélgetésre. Minden helyben van.

dsc_1429.jpg

dsc_1363.jpg

A Czakó már jól bejáratott szombati piacot üzemeltet, aminek termelői portékáját szívesen keresik a környékbeliek. A vásár ezzel szemben az adventi időszak péntekjeit erősíti és karácsonyi fényekkel díszíti fel a Tabán legrégebbi és egyik legszebb, vidéki stílusú portáját. Az első két etapon Digóék pizzája is a kínálat része volt, december 15-én azonban már igazi bajai halászlé fő az udvaron bográcsban, amit déltől kóstolhatnak meg a látogatók - kihagyni pedig nem lesz érdemes!

dsc_1444.jpg

dsc_1374.jpg

A Czakó Karácsonyi Vásárt még december 15-én és 22-én pénteken nézhetitek meg délután 14:00 és 21:00 között. A Kert területén pedig mától minden nap 10:00 és 21:00 között az idei karácsonyfát is beszerezhetitek.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Szöveg: Szabó Kata, Fotó: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr7613472841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ételizésítő 2017.12.12. 23:39:49

Ha árulnak ott helyesírási szabályzatot, okvetlenül szerezz be egyet, neked annál hasznosabb karácsonyi ajándékot nem nagyon tudnék elképzelni ezen iromány alapján.
süti beállítások módosítása