Minden évben izgatottan várjuk, hogy belekóstolhassunk abba, milyen is lesz az aktuális évjárat. A Juniborászok a DiVino Gozsduban gyűltek össze a héten, hogy megmutassák a lehető legfrissebb tételeiket, mi pedig felállíthassuk személes toplistáinkat az újborokból.
A Junibor Újbor Nagykóstoló az év egyik legfrissebb boros rendezvénye, mert vége a szüretnek, a borok már a pincékben (egyesek már a palackban), mi pedig megkóstolhatjuk, mit is hoz az aktuális évjárat. Izgalmas és exkluzív buli ez, hiszen a legtöbb bor még sokat változik, mire teljesen kész lesz, és egy olyan illanó pillanatban ízlelhetjük meg őket, amire máskor nem igazán lenne alkalmunk. Pesten legalábbis biztosan nem - hiszen egy ilyen élményért leginkább el kell látogatni a pincészetekbe.
A DiVino Gozsduban 10 juniborász újdonságait kóstolhattuk végig, miközben beszélgethettünk az ízekről, az idei évről és arról is, mit lehet várni tőle. Mint kiderült: sokat! 2017 jó borokat fog hozni, érdemes lesz gyűjteni a palackokat. Dúzsi Tomi, Árvay Szabolcs, Gere Zsolt, Kovács Tamás, Miklós Csabi, Demeter Endre, Laposa Bence, Vesztergombi Csabi, Sebestyén Csilla, Hernyák Tomi, Jekl Flóra, Frittmann Peti és Kis Tamás sem fukarkodott a kóstolókkal, a vendégek pedig mindig újabb standoknál tobzódtak. Volt, aki sztorizott, mások szívesen szakmáztak, de bárki kérdezett, a borászok mind készségesen válaszoltak és eligazították az érdeklődőket. Könnyű ilyenkor kóstolás közben tanulni a fajtákról és az ízekről.
A borászok egymás között Árvay Szabolcs blanc-ját ajánlgatták, de mi is végigpróbáltuk a borokat, hogy összeálljon a saját toplistánk. Elárulhatjuk: Demeter Endre gyakorlatilag az első pillanatban felkerült a dobogó tetejére.
Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!
Szöveg: Szabó Kata, Fotó: Horpáczi Dávid