Check-in

Etyek várjá', nyáron is megyek!

2017. június 14. - checkinblog

Az Etyeki Piknik, legyen az év bármely szakában, már egy bejáratott és bevált dolog. Egy-egy ilyen alkalommal a pesti borimádók szépen kiköltöznek a szőlők alá, hogy újabb és újabb borokat kóstoljanak - aztán poharas tájképekkel árasszák el az Instagramot. Megnéztük az idei nyári etapot és jól végigkóstoltuk, meg jártuk a pincesort.

_dsc0806.jpg

Amikor az Etyeki Piknikről beszélünk, nagy meglepetésre már nem kell számítani: egy-egy ilyen bor- és gasztroesemény alkalmával mindig a helyi és meghívott pincék kínálják tételeiket a Gasztrosétány látogatóinak. Ahol nevéből adódóan azért ételeket is lehet kapni, hogy ne boruljon el olyan hamar az a szomjas látogató. 

_dsc0808.jpg

_dsc0825.jpg

Az talán a legjobb az egészben, hogy a legtöbb esetben közvetlen a pincétől veszi az ember az italát, így aztán a borok ára decinként jóval kedvezőbb, mint egy nagyobb, városi fesztiválon. És így több alkalom is nyílik arra, hogy közvetlenül a termelővel diskuráljunk egy sort az ízekről. Utóbbit egyébként el is várják, sőt. Egészen más kínálás folyik a pincék kapujában, mint egy épített standnál.

_dsc0821.jpg

A kóstoló mindenhol alap, és azt sem vétek elmondani, ha valami éppen nem ízlik. A kisebb termelőknél azért előfordulnak kevésbé jó italok, könnyű belefutni "bácsiborokba', amiket ugyan cuki öregúr kínál, de íze mint a kénköves ménkű. Persze a kedvesség sokszor javít a helyzeten: ki nem hagynánk a soron egy nevenincs pincében áruló ezeréves urat, aki mindig egyféle bort hoz fel és annak decijét 150 forintért adja.

_dsc0848.jpg

_dsc0781.jpg

Ha már gasztrosétányról beszélünk, lehetne nagyobb választék ételekből, mert a legtöbb hely kínálata átfedésben van, és talán inkább kilátás, kényelem és az árnyas fák mennyisége alapján tud választani az ember. Persze a Piknik legnagyobb vonzereje a helyszín, a táj maga, ami akkora pluszt ad, hogy nehéz is bármin fanyalogni. Éppen ezért nem is csak a Piknik alkalmával érdemes ellátogatni Etyekre, hanem amikor jó idő van, ajánlott is. Ugyan akkor éppen nem lesz koncert vagy mulatós buli egy-egy pincészetnél, de az nem is kötelező a jó hangulathoz.

_dsc0788.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Fotó: Horpáczi Dávid; Szöveg: Szabó Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr2812587397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása