Check-in

Ilyen az, amikor Wes Anderson kávézót tervez Milánóban

2015. május 12. - checkinblog

Május kilencedike óta látogatható Milánóban az a kávézó, amit Wes Anderson tervezett. A Bar Luce tökéletesen olyan, mintha a stílusjegyeiről könnyen felismerhető rendező egyik filmes helyszíne lenne, ugyanakkor funkcióját is hiánytalanul betölti. Megmutatom, milyen, és azt hiszem, nem csak azoknak tetszik majd, akik imádják Anderson művészetét.

bar-luce-page-edit.jpg

Gyönyörű mintás tapéta, retro bútorok, pasztell színek, flipperek és izgalmakkal teli apró részletek - tényleg, mintha egy Wes Anderson filmben lennénk. Az ember már szinte várja, hogy a Bar Luce olasz pop arttal átitatott falai között egyszer csak kávét rendeljen magának Margot Tenenbaum. Ugyan tényleg felidézi a rendező ismerős díszleteit, és Anderson is azt mondja, hogy valóban jó lenne forgatási helyszínnek, de a kávézót a valósághoz tervezték. Szerinte kellemes lehet itt megírni egy forgatókönyvet és olyan hely lett, ahol szívesen töltené mindennapjait - és ez volt a cél.

Nem csak a Bar Luce belső terei érdekesek, hanem az épület is, amiben található. A kávézó ugyanis a Prada divatház nonprofit alapítványának székhelyén, a Fondazione Pradában kapott helyet, ami szintén most nyitotta meg kapuit. A több épületből álló, egykori lepárlóüzemben kialakított kulturális intézményen 7 évig dolgoztak Rem Koolhaas vezetésével. A 70 éves holland építész régóta együttműködik a divatházzal, így pontosan tudta, mi kell nekik. Egy olyan tér, ami szakít a hagyományokkal, csak a megjelenése miatt is érdemes megnézni, de emellett van benne torony múzeum, több kiállítótér, mozi és például egy kifutó is, ami azért nem annyira meglepő. A központ dísze a Bar Luce kávézó, amin Anderson sem először dolgozik már együtt a Pradával, hiszen rendezett már nekik 2013-ban promóciós rövidfilmet.

Ha Milánóban jártok, mindenképp érdemes megnézni a központot és a kávézót is, amihez a város Largo Isarco részébe kell utazni. Pontos elérhetőséget itt találhattok, most pedig jöjjön pár kép a Bar Luce belsejéről és az épületről, amiben található.

1-prada-fondazione-street.jpg

anderson-cafe-1.jpg

anderson-cafe-2.jpg

anderson-cafe-3.jpg

anderson-cafe-4.jpg

anderson-cafe-5.jpg

anderson-cafe-6.jpg

bar-luce-page.jpg

 

Fotók: Instagram, Fondazione Prada

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr147453134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heddagabber 2015.10.25. 20:06:45

szerintem meg wes anderson egy homogénezett buzi
süti beállítások módosítása