Check-in

Vegán közösségi piac - nem csak vegánoknak

2017. március 13. - checkinblog

Végre volt egy olyan vasárnap, amikor el tudtunk látogatni az aktuális Vegan Sunday Marketre, ami mostanra egy sikeres rendezvénysorozat az Anker't falai között. A legutóbbi piacot az tette különlegessé, hogy Steiner Kristóf is tevékenyen részt vett benne, workshopokat tartott és kerekasztal beszélgetésben is megszólalt. Benéztünk, kóstoltunk és fotóztunk!

dsc_1729.jpg

A rendezvényben az szembetűnő elsőre, hogy már van egy jól bejáratott közönsége, akik láthatóan ismerik a kiállítók egy részét, tudják, miért jönnek, de szívesen kipróbálnak újdonságokat is. Melléjük vegyülnek azok az érdeklődők, akik éppen csak belekóstolnának a vegán ételek világába, hozzávalókra vadásznak, vagy kíváncsiak az aktuális workshopokra és előadókra. Mivel mindkét csoport bőségesen képviseltette magát ezen a vasárnapon, kellemes pezsgő tömeg jött össze a Vegan Sunday Marketre. Olyan, amiben nem nyomorogsz, hanem inkább jó kedvet és hangulatot ad a látogatók sokasága.

dsc_1691.jpg

dsc_1707.jpg

A standoknál talán egy picit csalódhatott az, aki hatalmas hozzávaló választékra számíthatott, ugyanis nem feltétlen ez a kínálat adta a többséget, hanem egészséges egyensúlyban maradt azokkal a termékekkel, melyek önmagukban is fogyaszthatók/használhatóak. És olyanok is veszik őket, akik mondjuk nem vegán életmódot folytatnak, csak vágytak egy jó és egészséges szörpre, fűszerre, vagy lekvárra, esetleg valami extra testápolóra.

dsc_1712.jpg

dsc_1716.jpg

Ugyanakkor az ételek sokasága nagyszerű volt: akadtak falatkák, vegán édességek, mártogatósok és olyan ételek is, melyekkel ebédre is jóllakhattunk. Most debütált a Vegan Love pulled jackfruit burgere, amit sokaknál látni lehetett, mi pedig a tofu nuggets szendvicsükkel töltekeztünk fel a délutánra

dsc_1776.jpg

dsc_1739.jpg

Steiner Kristóf 3 workshopot is tartott tökjó áron azoknak, akik ételek elkészítését szerették volna elsajátítani, később pedig egy kerekasztal beszélgetés is folyt a vegán helyettesítőtermékek elnevezésének nehézségeiről. Azt kell mondanom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és leginkább talál azért, mert az egész rendezvény nagyon kedves és közvetlen, és jó látni, hogy már megvan a maga kis közössége, ami vele együtt formálódott. És ami teljes mértékben beengedi azokat az érdeklődő húsevőket is, akik nyitottak a vegán ételekre és életmódra.

dsc_1752.jpg

dsc_1791.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Szöveg: Szabó Kata; Fotó: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr7612334431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása