Check-in

Izgalmas boros jégkrémekkel hűthetjük magunkat a nyáron

2017. július 26. - checkinblog

A világ legegyszerűbb hűsítőjét, az ice pop megoldást mindenki ismeri és szereti - rengeteg variációja lehetséges, ráadásul természetes anyagokból, egészségesen, akár vegán formában is elkészíthető. Nem is véletlen, hogy elég menő mostanság! Annyira, hogy az Anjua mellé a DiVino is beszállt, hogy a klasszik jégkrémet borral turbózza fel. Ebből az együttműködésből pedig elég jó ice popok születtek!

dsc_1629.jpg

„Körülbelül 3 hónap telt el azóta, hogy megszületett a boros ice popok ötlete és megkerestük az Anjunát, készítsenek jégkrémeket a DiVinos Juniborászok boraiból. Sok kísérlet, sok bor, sok jég, sok kóstolás, aztán a mosoly, ahogy 12-én, a hivatalos bemutatón Bolyki Jani először kóstolja az Egri Bikavéres feketecsokis csodát” – mesélte Budavári Dóra és Szegő Fruzsina, a DiVino kommunikációs csapata. Régi vágyunk volt a borok és a jeges édesség háziasítása, az Anjunában pedig most tettestársra találtunk! Első körben 4 Juniborász borait választottuk ki, majd megkérdeztük őket, hogy ők szívük szerint milyen gyümölccsel párosítanák össze a saját borukat. Ez után, az Anjunás srácokon, Szabó Milánon és csapatán volt a sor, hogy megalkossák a tökéletes arányokat. Az eredmény 4 meglepően izgalmas ice-pop lett!”

dsc_1767.jpg

dsc_1643.jpg

„Felcsillant a szemünk, amikor a lányok megkerestek minket ezzel az ötlettel, hiszen már 2 éve, amikor az első Anjuna bolt megnyitott, az első gondolataink egyike volt, hogy mennyire klassz lenne egy boros jégkrém.” – mesélte Milán, aki az Anjuna Ice Pops egyik alapítója. „Elképesztően izgalmas volt az egész folyamat, egészen onnantól kezdve, hogy megérkeztek hozzánk a borok, a kísérletezésen keresztül odáig, hogy végre elkészült a 4 tökéletes ice-pop!”

dsc_1599.jpg

Több alapanyaggal is kísérletezett a csapat, míg végül ezek lettek a kedvencek:

  • Bolyki Pincészet – Egri Bikavér: Erdei gyümölcsös bikavér jégkrém, a felső 1/3-a kolumbiai étcsokoládéba mártva. Kb: 3% alkoholtartalom
  • Miklós Csabi – Királyleányka: Narancsos fehér bor jégkrém, benne friss eperszeletekkel. Kb 3,5% alkoholtartalom
  • Dúzsi Tamás Pincészete – Rozé: Epres "rozéfröccs" jégkrém. Kb.: 6% alkoholtartalom
  • Homola Pincészet - 100% Balaton: Sárgabarackos fehér bor jégkrém. Kb 3% alkoholtartalom

dsc_1966.jpg

dsc_1871.jpg

A teljes boros ice pop kollekció a DiVino Gozsduban, az Anjua Ice Pops boltokban, kitelepüléseken, tricikliken lesz kapható. Míg a borászokhoz kötődő egyes ízek a Homora Borteraszon, Miklóscsabi Pincéjében, a Bolyki Pincészetben és Dúzsi Tamás Budapesti Borboltjában kóstolhatóak meg.

És egy bónusz tipp: ha egy DiVinóban jártok, kérjetek egy frosét is, ami a nyár tökéletes boros itala - legalábbis szerintünk!

dsc_2018.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Fotó: Horpáczi Dávid; Szöveg: Szabó Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr7012689591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása