Check-in

Virágba borult az Anker't - Kiskertpiacon jártunk

2017. március 22. - checkinblog

Már a második kiskertpiacra ugrottunk be a hétvégén, ezért úgy éreztem, ideje elmesélni, milyen is ez a kedves és nagyon virágos rendezvény az Anker'tben. Nem fogok kertelni (ha-ha), én nagyon bírom, mert virágrajongóként nyilván volt mivel megfognia, de nem csak ezért érdemes elnézni a következőre április 9-én!

dsc_4968.jpg

A kiskertpiac jellegében egészen hasonlít a Vegan Sunday Markethoz: itt is van egy csomó témába vágó kiállító és egy egészen változatos workshop-kínálat, amiben könnyen megtalálhatja bárki a számítását. A koncepció az, hogy elsősorban azokat szolgálják ki programokkal és termékekkel, akik imádnak városi otthonaikban is kertészkedni, szeretik friss virágokkal díszíteni a lakást és vevők az előbbiekkel kapcsolatos dizájntermékekre. Ez elég jól működik és kifejezetten jó, hogy havonta egy helyen összegyűlnek újhullámos virágárusok, kertészetek és a velük dolgozó dizájnerek is.

dsc_4934.jpg

dsc_4978.jpg

A piacnak az állandóság mellett erőssége az is, hogy mindig új téma köré épül, így lehetett februárban az esküvői dizájné a főszerep, most pedig a friss virágoké és a palántáké, hiszen végérvényesen is itt a tavasz. Ezzel mindig ki tudják emelni a kiállítók sokszínűségét és olyan újakat is be tudnak hozni, akik nem feltétlen jelennek meg rendszeresen. Így lehetett most itt is csodás tulipán és illatos jácint vagy nárcisz csokrokat szerezni a Karol and Blase kertészetből, vagy egészséges kis palántákat vásárolni több termelőtől is, legyen szó szobanövényekről, vagy fűszerekről.

dsc_4985.jpg

dsc_4973.jpg

dsc_4980.jpg

A workshopok szintén passzolnak általában a havi témához, így nem meglepő, hogy vetőmag csere-bere és tavaszi csináld magad matiné volt az extra program. De itt is megjelentek régi ismerősök, mint a Scent Poetry illatműhelye vagy a L'École de Grande Pâtisserie sütis workshopja.

dsc_4940.jpg

dsc_4965.jpg

Ha valamit változtatnék a kiskertpiacon, az mindössze annyi, hogy csökkenteném a kertészkedéstől és növényimádattól már kicsit távol eső szappanok, ékszerek és más hasonló termékek megjelenését. Én nem annyira érzem, hogy itt szükség lenne ezekre, és bőven megvan a helyük más piacokon. Ami pedig jöhet, az még több palánta és fűszernövény, meg vágott virág, mert abból sosem lehet elég! 

A következő alkalom tehát április 9., csekkoljátok, ha még nem tettétek! Én már alig várom, hogy megint hozzon boglárkákat a Virágos Pagony és beszerezhessek pár növendék növényt is az ablakba.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Szöveg: Szabó Kata; Fotó: Horpáczi Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr7912355825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása