Check-in

Kevés jobb dolog történhet Újpesttel a nyáron: itt a Kabin!

2017. június 06. - checkinblog

A Fellinit sokan ismerjük és szeretjük, ahogy jelen formájában a Római partot is a rengeteg kiülős hellyel és az utánozhatatlan hangulattal. Ám az újpesti oldalon eddig nem sok lehetőségünk volt hasonlóan hesszelni...eddig! Mert végre megnyitott a Kabin, aminek ráadásul a Fellinihez is van némi köze.

p6052463.jpg

Én egyébként nagyon bírom az újpesti Duna-partot, főleg a vasúti híd körül részét a Népszigettel. Ez ugyanis elég eldugott, inkább a környékbeliek használják és ennek megfelelően kellően vadregényes is. Utóbbi mondjuk nem meglepő, hiszen a szakasz nagy része természetvédelmi terület. Sajnos azonban az elhanyagoltság is rendesen megjelenik errefelé: lehetne sok minden rendezettebb, az emberek pedig például összekaphatnák maguk után a szemetet. Nem egy Római ez, na, nincs is sok infrastruktúra iszogatáshoz és eszegetéshez.

p6052347-2.jpg

Múlt héten éppen egy itteni séta során lettünk figyelmesek arra, hogy valami azért változik és a klasszik Vasmacska mellett végre újabb hely épül - ráadásul közvetlen a parton (a vasúti híd lábánál, csak átkelés helyett le kell sétálni)! Mostanra kiderült, hogy a Kabinról van szó, amit a Fellini és a Kertem gárdája hozott össze. Facebook posztja alapján a polgármesterrel, Wintermantel Zsolttal ügyködtek azon, hogy a projekt létrejöjjön és végre ne kelljen mindig átsétálni a híd túloldalára, ha egy kis vízpart kiülősre vágyik az ember.

p6052332_1.jpg

p6052319.jpg

Az, hogy a Fellininek köze van a Kabinhoz, a zenei aláfestésből azonnal lejön, ám itt nem a megszokott retro napozóágyakra kell számítani. Nem is akartak egy klónt telepíteni Újpestre. A névből adódóan napozókabinok várják a partra érkezőket, fent pedig sörök, borok és hamarosan ételek is. A hangulat nagyszerű, hely van bőven és már láthatóan a helyiek is le-lemerészkednek, ám elsőként főként a bringások és a túlpart közönsége próbálta ki az újdonságot.

p6052461.jpg

A Kabin a legjobb dolog, ami az újpesti Duna-parttal történhetett, hiszen nem bolygatja meg a nyugis természetvédelmi részeket, de teret ad a kikapcsolódásnak. Pozitív kezdeményezés, amire láthatóan a környéknek is nagy szüksége volt és segít bevonni ezt a partszakaszt Budapest nyári életébe. Metróval, bringával könnyen elérhető, de még autóval is van hol parkolni a közelben. Egészen biztos, hogy megnézzük még itt párszor a naplementét!

(Egy zárójeles jótanács: érdemes szúnyogriasztóval készülni az esti órákra, mert a közeli vadregényből szürkületkor kimerészkednek a fenevadak, jó őket távol tartani!)

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold a Check-in blog Facebook oldalát, és tuti nem maradsz le semmi jóságról!

Fotó: Horpáczi Dávid; Szöveg: Szabó Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr4312567173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása