Check-in

Álomhotelek, amiket hírességek birtokolnak

2015. április 17. - checkinblog

Leonardo DiCaprio nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy privát szigetén egy szuper-környezetbarát üdülőhelyet létesítene. Nem ő azonban az egyetlen híresség, aki a turizmusból is szeretne egy kis pénzt gyűjteni, Számos olyan világsztár van, aki üdülőhelyeket birtokol, amelyek általában elképesztő luxusszállodák és apartmanok, esetleg egész üdülőtelepek - ezek közül gyűjtöttem most össze a legérdekesebbeket, íme Coppola, Robert De Niro vagy éppen Richard Gere álomszállója!

deniro-hotel.jpg

Francis Ford Coppola - Turtle Inn

A rendező nagyban játszik, több luxusszállója is van, melyeket Coppola Resorts néven fog össze, ám talán a Belize-ben található Turtle Inn a legismertebb. A tengerparti birtokot Coppola és felesége 2001-ben vásárolták meg, és akkor egy hurrikán sújtotta, romos terület volt. Két évet áldoztak rá, hogy rendbe tegyék, aminek meg is lett az eredménye: a Turlte Inn ma a térség legmenőbb luxushoteljeinek egyike. A vendégek gyönyörű környezetben, otthonos kis bungalókban pihenhetnek, melyekhez privát partszakasz is tartozik, csodás éttermekkel és medencékkel, no meg mindenféle kényeztető finomsággal. Igazai karibi hangulat vár itt mindenkit, aki kiperkál egy házikóért minimum 300 dollárt éjszakánként.

turtleinnbelize.jpg

Hugh Jackman - Gwinganna Lifestyle Retreat

Jackman elég jó színész és még énekelni és táncolni is tud, ha pedig ez nem lenne elég akkor elmondhatjuk, hogy egy elég exkluzív üdülőhely tulajdonosa is. Az Ausztráliában lévő Gwinganna Lifestyle Retreat tényleg igazán egyedi hely, aminek középpontjában a rekreációs szolgáltatások állnak. Az emberek mindenféle egészséges dologgal kényeztethetik itt magukat, miközben személyi edzők figyelik mozdulataikat és táplálkozási szakértők állítják össze étrendjüket organikus alapanyagokból. A 2006-ban nyitott szálló nyilván a gazdagok és szépek helyi kedvence.

gwinganna.jpg

Robert Redford - Sundance Mountain Resort

Talán nem meglepő, hogy a Sundance Mountain Resort Robert Redfordhoz kapcsolódik. A szálló a Timpanogos hegy lábánál fekszik, alig 40 percre Park Citytől, ahol a Sundance fesztivált tartják. Az intézmény éppen ezért szorosan kapcsolódik is a filmek világához, csomó ehhez kötődő programot kínál, így például exkluzív vetítéseket, de a helyszín adottságai miatt lehet errefelé síelni és túrázni is. Szóval nem tűnik unalmasnak. Egyébként a fő intézményben 92 rusztikusan berendezett szobát találni, melyek berendezéséhez nagyrészt helyben is megtalálható anyagokat használtak fel. Ezek mellett van még pár hegyi házikó is amit főleg a celebek kedvelnek, mert ezekben rejtve maradhatnak a nagyközönség előtt.

sundance.jpg

Gloria Estefan - Costa d'Este Beach Resort & Spa

Gloria Estefan és a férje, Emilio 2008-ban nyitotték meg a Costa d'Este Beah Resort & Spát Orlandóhoz és Miamihoz közel, Vero Beachen. Tökéletes hely azoknak, akik ki akarnak szabadulni Florida zsúfoltságából. Itt relaxálhatnak nyugiban a tengerparton. A pár egy 1970-es években épült vintage hotelt renovált, amiből egy 94 szobás luxusszállót csináltak. A lakosztályokban a vendég úgy érezheti, mintha egy jachton lenne, a szálloda éttermében pedig a turisták megkóstolhatják többek között a kubai konyha remekeit. Míg más hírességek inkább a háttérben maradnak az énekesnő és férje szívesen reklámozzák hoteljüket és pózolnak büszkeségükkel.

costadeeste2.jpg

Robert De Niro - The Greenwich Hotel

Azt mondják, hogy aki igazán különleges, sikkes helyen szállna meg New Yorkban, az válassza De Niro hotelját, ami a Tribeca városrészben található. A The Greenwich Hotel egy nagyon barátságos, 88 szobás hotel kizárólag drága, egyedi cuccokkal van berendezve a Svédországból szállított (nem éppen IKEA) ágyaktól kezdve, a tibeti szőnyegekig és található benne minden, ami a wellnesshez kell egy nagyváros közepén. Így van benne például japán spa is beltéri úszómedencével. A szobaárak 400 dollár felett kezdődnek, de aki a TriBeCa lakosztályt bérelné ki, annak olyan bankszámlára lesz szüksége, mint a Keresztapának, hiszen az 15 ezer dollárt kóstál egyetlen estére. A sztárok egyébként kifejezetten imádnak itt megszállni.

deniro-hotel.jpg

Elizabeth Hurley - No. 11 Cadogan Gardens

Hurley hol máshol venne hotelt, mint Londonban. A No. 11 Cadogan Gardens ráadásul a színésznőhöz illően egy nagyon elegáns butikhotel a város szívében, ami olyan gyönyörűen van berendezve, mintha egy hercegnő palotájába lépne az ember. Az 54 szobás, kívülről is nagyon klasszikusan kinéző szállóhoz közel van a Harrods vagy a Hyde Park is, szóval minden egy karnyújtásnyira, ami a hipertrendi vendégeknek fontos lehet.

cadogangardens.jpg

Bono & The Edge - The Clarence

A U2 két oszlopos tagja 1992-ben vette meg és alakította át ezt az 1852-ben épült házat hotellé, és tulajdonképpen létrehozták Dublin egyik legtutibb helyét. A zenekar számára fontos Temple Bar negyedben található 49 szobás hotel pont úgy van kialakítva és olyan is a hangulata, ahol Bono és Edge is szívesen megszállna. A hotelszobák már 92 dollártól elérhetőek és a fa dominál berendezésükben, amit ír művészek tárgyai tesznek egyedivé. A szálló aljában pedig egy elég menő krimóba, az Octagon Bar nevű helyre lehet beülni (ahová egyébként a két zenész is gyakran járt, mielőtt övék lett a hotel).  A The Clarence emellett szuper helyi reggelit is kínál, de van itt teázó és hamburgerező is.

clarence.jpg

Richard Gere - Bedford Post Inn

A színész és felesége 2007-ben vették meg ezt az 1860-es években épült történelmi házat Westchesterben, főként azért, hogy megmentsék. Aztán New York állam egyik legszebb hotelje lett belőle, ahol imádnak a párok esküvőket tartani, hiszen annyira romantikus a helyszín és a Bedford Post Inn kialakítása is. Minden szobában kandallók, hatalmas fürdőkádak vannak - igazi amerikai vidéki hangulatot áraszt az egész. Gere felesége, Carey Lowell tervezte, és olyan népszerű lett, hogy az eredetileg csak 8 szobás szállót folyamatosan bővíteni kell. Gere-ék egyébként a városban laknak és a színész sokat időzik a hotelben, simán össze lehet vele itt futni. Olyan híres vendégeket tett már a szálló rajongóivá, mint Ralph Lauren vagy Martha Stewart.

bedford-post-inn-large-3.jpg

Clint Eastwood - Mission Ranch Hotel

Eastwood Carmel polgármestere volt, és a település mellett nézett ki egy 1800.as években épült farmot, amit megmentett a lerombolástól és tökéletesen felújított szállóvá, miközben megőrizte az eredeti hangulatot. Carmel ezért egyébként ki is tüntette. A színész 31 szobás birtokot alakított ki az egykori tehenészetből, aminek megtartotta az egyes elemeit, csak a belsejüket formálta át, így ma például az egykori tejüzemben van az étterem. A Mission Ranch Hotelben van fitness és teniszklub is, így nem csak pihenni lehet ezen a gyönyörű helyen, ráadásul egy birkanyáj is a vendégek körül legelészik. Ha Richard Gere szállója volt a vidéki Amerika egyik arca, akkor ez a másik.

carmel.JPG

John Malkovich - The Big Sleep Hotel

Nem minden sztár utazik luxushotelekben, John Malkovich például éppen a normál árkategóriájú szállókból nyitott már társtulajdonosként egy egész láncolatot The Big Sleep Hotel néven. Ilyen dizájnközpontú, butikméretű hotelből van neki már Cardiffben, Cheltenhamben és Eastbourne-ben is. A szobaárak 29 dollárnál kezdődnek, ami nagyon baráti, ráadásul sokféle ágykombinációval és kialakítással elérhetőek a lakosztályok. Ha arra járok én simán kipróbálnám, hiszen előfordul, hogy akár csak Gere a saját szállójában, új Malkovich is megjelenik ezekben a hotelekben, főleg vicces rendezvények keretében.

the-big-sleep-hotel-john-malkovich.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr57373676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Márk Szerencsi 2015.04.17. 10:20:47

Robert de Niro hoteljába szívesen ellátogatnék

A nép fia 2015.04.18. 12:44:02

Richard Gere és Eastwood szállója tetszik leginkább.

ordasbacsi 2015.04.18. 16:16:04

Ha lenne náluk Buy one get two akció akkor szívesen megszállnék valamelyikben.
süti beállítások módosítása