Check-in

A világ legmenőbb filmes bárjai és kávézói

2015. október 25. - checkinblog

Körbejártunk itt a blogon már olyan helyeket a világon, amik azért is lettek nagyon népszerűek a turisták körében, mert filmeknek adtak egykor helyszínt. Most ismét a mozin a sor, ám egészen más témában: olyan bárok, kocsmák jönnek a Föld minden tájáról, melyek megjelenésének kasszasikerek adtak ötletet.

walters.jpg

Bar Luce - Milánó

Ennek a bárnak nem is igazán az a különlegessége, hogy egy konkrét film inspirálta létrejöttét, hanem az, hogy nem más, mint Wes Anderson tervezte. Éppen ezért persze olyan, hogy bármelyik filmjében elférne díszletként. A bár a Fondanzione Pradában található és itt korábban meg is emlékeztünk róla részletesen.

Weboldal

bar-luce.jpeg

Walter's Coffee Roastery - Isztambul

Fura választás egy szokatlan helyszínen. Deniz Kosan ugyanis kávézót tervezett a Braking Bad ihletésével, nem máshol, mint Isztambulban. A hely minden részletében a sorozatot idézi látványos utalásokkal. A személyzet sárga zubbonyt visel, a kávédat pedig úgy ízesítheted, mintha egy kémiai kísérletet folytatnál éppen. Tökéletes. Istagramjukon keresztül még jobban el lehet merülni a hely atmoszférájában.

Weboldal, Instagram

brakingbad.jpeg

The Owls Are Not What They Seem - London

Már a névből kiderül, hogy itt bizony egy Twin Peaks témájú dologról van szó, mégpedig egészen különlegesről. Londonban ugyanis a Lemonade and Laughing Gas cég indít egy pop-up vacsizó-kocsmát ezen a néven október 21. és november 21. között. 66,50 fontért a rajongók kapnak egy három fogásos menüt, no meg egy kis italozást az étterem Owl's Nest nevű bárjában, persze szuper Twin Peaks hangulatban. Ha valaki ennyit nem akar kiperkálni, akkor 6 fontért csak a bárba is beülhet.

Weboldal

large_the_owls_twin_peaks_restaurant_05.jpg

The Lockhart - Toronto

A Harry Potter sorozatból megismert Gilderoy Lockhartról elnevezett bár a világ minden tájáról vonzza a széria rajongóit. Bár a tulajdonosok inkább a szerettek volna egy olyan helyet, ami a környezethez passzol, nem a könyvekhez, azért rengeteg apróság van a bárban, ami a híres szereplőkre, jelenetekre, szállóigékre utal. Így aztán a legnagyobb rajongók sem fognak csalódni.

Weboldal, Instagram

potions.jpeg

HR Giger Bar, Chur

A svájci Chur városában egy olyan bár vendégei lehetnek az érdeklődők, amit a szürrealista festő, Hans Rudolf Giger tervezett (innen tehát a név). Ugyan az elnevezésből nem feltétlen derül ki elsőre, de a legnagyobb fanatikusok tudni fogják, hogy ez az Alien rajongók álma. Giger ugyanis annak az Oscar-díjas csapatnak volt a tagja, akik Ridley Scott filmjének a speciális effektjeiért feletek. A hely tökéletesen idézi az Alien megjelenését és hangulatát, konkrétan olyan, mintha valaki fogta volna a díszletet és beépítette volna a bár falai közé.

Weboldal

alien.jpeg

The Way Station, New York

Fura lehet, hogy nem az Egyesült Királyságban van, de ez bizony egy Doctor Who krimó Brooklynban, ahol még egy jó kis koncertet is meghallgathat a vendég, ha ahhoz van kedve. A berendezés a passzol a sorozathoz, még egy Tardist is tartanak itt, ahogy minden vasárnap rajongói találkozókat is, filmvetítésekkel. A koktélkínálat is zseniális, mindegyik Doctornak járt egy finom keverék.

Weboldal, Instagram

who.jpeg

Central Perk, Liverpool

Erről meg azt gondolná az ember, hogy New Yorkban van, de még is Liverpoolban nyitottak állandó kávézót a Jóbarátok előtt tisztelegve. Persze ettől még a hatás ugyanaz, hiszen a berendezés tökéletes mása az eredeti díszletnek. A híres fotelért persze állandóan megy a harc, de érdemes beugrani egy kávéra vagy egy Jóbarátok-kvíz estre, esetleg egy 'Find Phoebe' koncertre is.

Weboldal, Instagram

jobaratok.jpeg

The Hobbit Pub, Southampton

Ez a kocsma már több, mint 20 éve szolgálja fel A Gyűrűk Ura témájú koktéljait. Azzal vált híressé a nagyvilágban, hogy nemrég Stephen Fry és Sir Ian McKellen bevállalták, hogy fizetik a névhasználatért járó éves díjat, így a bár maradhat The Hobbit. Egyébként a könyvek főbb karaktereihez valóban egyedi koktélok tartoznak, aki pedig mindet kipróbálja, ajándékot is kap.

Weboldal

hobbit.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://checkin.blog.hu/api/trackback/id/tr497948258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása